Морозиво молочне 9% жирності Складові: - 300 грамів цукру - 1,8 літра коров'ячого молока - Ванілін на кінчику чайної ложки - 400 мілілітрів вершків (30-35%) - 6 яєчних жовтків Приготування: 1 л. молока нагріти до температури 35-36 °C. Жовтки розтерти до білого з цукром. Додати ванілін. Постійно перемішуючи, поступово влити молоко та збити міксером. Поставити суміш на водяну баню і нагріти її, безперервно помішуючи до загустіння, але не вищє 80 °C. Ввести залишки молока у сумі. Довести до 80 °C безперервно помішуючи. Зняти суміш з плити, і дати їй охолонути. Вершки збити міксером окремо. Не дуже сильно, щоб не пішло відділятися масло З'єднати суміш і вершки (вони повинні бути однакової температури) і акуратно перемішати міксером. Вилити масу у фризер, зробити морозиво. Перекласти морозиво до скляної або металевої теці. Для покращення смаку покласти на 24 години до морозильної камери. Вихід - 2.6 кг.